مدیرعامل بهمن سبز:
ای کاش «پایتخت ۷» در سینما اکران میشد
هادی اسماعیلی، مدیرعامل بهمن سبز با اظهار تأسف از عدم اکران نسخه سینمایی مجموعه «پایتخت ۷» گفت: «ای کاش نسخه سینمایی پایتخت ۷ به پرده سینماها میآمد. این اثر میتوانست یکی از نقاط عطف گیشه نوروزی ۱۴۰۴ باشد.»
به گزارش روابط عمومی بهمن سبز، با توجه به رونق نسبی فروش و مخاطب آثار سینمایی در سال ۱۴۰۳، این انتظار بود که اکران نوروز ۱۴۰۴ وضعیت بهتری داشته باشد. با وجود تنوع آثار در اکران نوروزی، اما شرایط آنچنان که انتظار میرفت برای فروش فیلم و سالن داران سینما مطلوب نبود. البته این را هم باید در نظر گرفت که همزمانی اکران نوروزی با شبهای قدر و همچنین گران شدن بلیت در شرایط اقتصادی امروز جامعه ایران در بروز چنین وضعیتی تاثیرگذار بوده است. برای فهم بهتر شرایط حاکم بر اکران نوروزی، با هادی اسماعیلی مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری «بهمن سبز» گفتگو کردیم. او معتقد است که سال ۱۴۰۴، از جمله سالهای پررونق سینمای ایران خواهد بود و برای قضاوت در مورد شرایط اکران امسال هنوز زود است.
او در خصوص ویژگیهای اکران نوروزی ۱۴۰۴ گفت: « اگرچه اکران نوروز ۱۴۰۴، مطلوب نبود، اما معتقدم جزو بهترینهای اکران نوروزی بود. سالن داران سینما در یک هماهنگی کامل با پخش کنندگان و صاحبان آثار سینمایی، برنامههای متنوع تبلیغاتی برای جذب و حضور مخاطبان سینما تدارک دیدند. با این حال اکران نوروزی ۱۴۰۴، یک سری ویژگیهای خاص خودش را داشت که میزان فروش و تعداد مخاطب را باید بر مبنای این ویژگیها قضاوت کرد. اکران نوروز دو هفته قبل از تعطیلات شروع شد و به دلیل اینکه روزهای اول عید با ایام شهادت حضرت علی (ع) همزمان شد، به عبارتی ما با یک اکران نوروزی دو پاره مواجه بودیم که از روزهای چهارم فروردین ماه، یک عزم و توان جدی برای بازگرداندن مخاطب به سینما نیاز داشت.»
مدیرعامل بهمن سبز در ادامه توضیح داد: «این میزان توجه به اکران نوروز و توقعی که در این سالها برای چنین مقطع زمانی نمایش فیلم به وجود آمده است را درک میکنم و خیلی هم ارزشمند است؛ اما آیا فقط باید از سینمادار توقع داشت که باعث رونق سینما شوند. پس سهم نهادهای مختلف در تبلیغ و دعوت به تماشای فیلم در سینمای ایران چه میشود؟ این یک واقعیتی است که آیین سینما رفتن از سبد فرهنگی خانوار ایرانی در حال حذف شدن است و دلایل متعددی هم دارد که یکی از آنها مسئله اقتصادی است.»
اسماعیلی ادامه داد: «معتقدم که اگر بخواهیم سینما در مقاطع مختلف زمانی رونق داشته باشد، باید تمام ارگانها و نهادهای فرهنگی به فکر توسعه مخاطب باشند و برای آن برنامه ریزی کنند. یکی از روشهای توسعه دایره مخاطبان سینما این است که شرایطی فراهم شود تا مخاطب قهره کردهی با سینما، دوباره به سالن سینما بیاید.»
این مدیر سینمایی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به موفقیت سریال پایتخت در تلویزیون و همچنین اهمیت ساخت و نمایش نسخه سینمایی این اثر تلویزیونی گفت: «رسانه ملی میتواند در تولید و پخش فیلمهایی با مضمون خانواده به یاری سینمای ایران بیاید. این مهم در سالهای نه چندان دور سینمای ایران اتفاق افتاده و خاطرات خوشی را هم رقم زده است. مدیران تلویزیون در شرایط فعلی میتوانند با درک ظرفیتهای ارزشمند رسانه ملی و با توجه به اهمیت تولید آثار طنز و خانوادگی در سینمای ایران به بازگشت مخاطب کمک کنند. به عنوان مثال پخش فصل هفتم سریال پایتخت که باعث آشتی مخاطب با تلویزیون شد، میتوانست در قالب یک نسخه سینمایی هم عرضه شود؛ اما حیف که سینما از این فرصت بینصیب ماند.»
اسماعیلی ادامه داد: «شنیدهام در ابتدا قرار بود نسخهای سینمایی از این سریال محبوب برای اکران نوروز ۱۴۰۳ آماده شود و نسخهای دیگر هم بهصورت سریال برای رسانه ملی در نظر گرفته شود. به نظر من تصمیم خوبی بود اگر عملی میشد چون سریال پایتخت و کاراکترهای آن، تبدیل به یک اثر ملی شدند و میتوان بر اساس یک طراحی دقیق در نقاط مختلف توزیع از ظرفیتهای آن بهره مند شد. ای کاش نسخه سینمایی پایتخت ۷ به پرده سینماها میآمد و فکر میکنم نمایش این فیلم میتوانست یکی از نقاط عطف گیشه نوروزی ۱۴۰۴ باشد.»
مدیرعامل بهمن سبز در پایان بر لزوم بازنگری در تقویم اکران و هماهنگی بیشتر میان تولیدکنندگان، پخشکنندگان و سالنداران برای بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی موجود تأکید کرد و گفت: «با توجه به تنوع ژانر و سلیقه در فیلمهای آماده نمایش، امیدواریم که سال ۱۴۰۴ یکی از پرمخاطبترین سالهای سینمای ایران شود.»