اخبار بهمن سبز, اخبار پروژه ها, سایر رسانه‌ها

تجاری‌سازی سینماداری و رفع مشکل فیلمسازی

موضوع کمبود سالن‌های سینما در کشور، یک درد کهنه است که در سال‌های متمادی، دولت‌های مختلف درباره درمان این درد وعده‌های مختلف داده‌اند اما در همچنان بر پاشنه قبل می‌چرخد.

در این میان حوزه هنری چند سالی است از گفتاردرمانی در این خصوص، دست شسته است و سعی کرده با ورود به بحث ساخت سالن سینما در شهرهای کم‌برخوردار یا به کلی محروم از این امکان فرهنگی، بخشی از ایده عدالت فرهنگی را عملی کند. به همین دلیل طرح توسعه سینماهای حوزه هنری از چندی پیش به مرحله اجرا درآمده است و موسسه بهمن‌سبز وابسته به حوزه هنری، اجرای این طرح را به‌عهده گرفته است.

فاز اول این طرح تابستان ۱۴۰۰ به پایان رسید و ۶۵ سالن به سینماهای حوزه هنری افزوده شد اما این طرح بلافاصله وارد فاز دوم و سوم شده است و در اجرای این فاز فروردین امسال، پردیس مهرقدس همدان افتتاح شد و در هفته‌های پیش‌رو، سینماهای هجرت گنبد و همافران نوشهر نیز فعالیت خود را آغاز خواهند کرد. سید‌مصطفی حسینی، مدیرعامل این مؤسسه در گفت‌وگو با جام‌جم با اشاره به این‌که کار بازسازی این طرح در مقطعی به‌دلیل فراگیری کرونا برای مدت کوتاهی تعطیل شد، گفت: به همین دلیل بخشی از سالن‌ها که قرار بود در فاز نخست طرح توسعه افتتاح شوند، به فاز دوم منتقل و درنهایت در پایان فاز دوم نیز حدود ۸۶ پرده نمایش به مجموع پرده‌های حوزه هنری افزوده خواهد شد. همچنین در قالب فاز دوم و سوم این طرح، توسعه و ساخت سینماهای مهر (کوهسنگی مشهد)، بهمن (آزادشهر)، آزادی (ارومیه)، ۲۹ بهمن (تبریز) و کیهان (آبادان) نیز آماده بهره‌برداری هستند.

یکی از مسائلی که در حوزه سالن‌های سینما باید مورد توجه قرار بگیرد این است که خیلی از سالن‌های سینمای فعلی قابلیت تبدیل به پردیس‌های سینمایی دارند که این امر هم امکان استفاده بیشتر از مساحت سینما برای پخش تعداد بیشتری فیلم را ایجاد می‌کند و هم به اقتصادی شدن سینماداری منجر می‌شود. به گفته حسینی، به غیر از فاز دوم طرح توسعه، فاز سوم نیز آغاز شده است و تعدادی از سینماها هم‌زمان با سالروز آزادی خرمشهر کار ساخت‌شان کلید زده می‌شود و در این فاز سینماهای حوزه که نیاز جدی به بازسازی و مرمت دارند، مدنظر قرار داده شده است تا تبدیل به پردیس‌های سینمایی شود.

وی با بیان این‌که نقشه راه حوزه هنری در این طرح توسعه‌ای این است که هیچ شهری بدون سینما نماند، گفت: برای بازسازی سینماها تمامی استانداردهای ساخت سینما در تمام مراحل بازسازی سالن‌ها از صفر تا صد مدنظر بوده و در چهار حوزه تجهیزات، عمرانی، ایمنی و رفاهی مورد بررسی قرار گرفته است.
​​​​​​​
افزایش قابل توجه سالن‌های سینما علاوه بر ایجاد دسترسی هموطنان به تولیدات فرهنگی، باعث خواهد شد صف طولانی اکران نیز کمتر شود و مشکل فیلم سوزی که به دلیل کمبود سالن سینما و کم بودن فرصت نمایش ایجاد شده است تا حد زیادی رفع شود.

منبع:روزنامه جام جم

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *