اخبار بهمن سبز, اخبار سینما ها, سایر رسانه‌ها

رییس حوزه هنری کردستان: بسترهای ورود جدی بخش خصوصی به سالن‌سازی فراهم نیست

رییس حوزه هنری کردستان با اشاره به ظرفیت‌های ایجاد شده در این استان جهت توسعه کمی و کیفی سینما گفت: در حال حاضر بسترهای ورود جدی بخش خصوصی به امر سینماسازی مهیا نیست، هرچه میزان تصدی‌گری دولتی کم شود و سرمایه‌گذاران با اطمینان بیشتر به بازگشت سرمایه به این عرصه ورود کنند شرایط بسیار خوبی را شاهد خواهیم بود.

امین مرادی در گفت‌وگوی مجازی با خبرنگاران، با اشاره به نقش توسعه کمی و کیفی سالن‌های سینما در سراسر کشور بر گسترش رویدادهای جشنواره‌ای و به تبع آن تبدیل سینما به یک صنعت به معنای واقعی آن اظهار کرد: در آستانه برگزاری جشنواره فیلم فجر هستیم، این رویداد در واقع بهاری است برای سینمای ایران و به نوعی تعیین کننده وضعیت یک ساله سینما خواهد بود.

وی عنوان کرد: بازخورد اکران‌های جشنواره و کیفیت پخش می‌تواند فرصت مناسبی باشد برای تبلیغ فیلم‌ها در اکران عمومی‌.

مرادی اضافە کرد: در حال حاضر تولید یک فیلم سینمایی مستلزم هزینه‌های بسیار بالایی است و انتظار می‌رود مخاطبین با بهترین کیفیت در سالن‌های سینمایی از لحاظ صدا، نور و امکانات دیگر مورد نیاز، این فیلم‌ها را مشاهده کنند.

وی ادامە داد: ثابت شده است بهترین فیلم هم در سالن‌های سینمایی که فاقد امکانات و تجهیزات روز هستند نمی‌تواند نظر مخاطب را جلب کند. بنابراین توسعه کمی و کیفی سالن‌ها در کنار توجه سازندگان و تهیه‌کنندگان فیلم به تولید آثار ارزشمند سینمایی به عنوان یک مکمل می‌تواند در جذب مخاطب مؤثر باشد و این بهار سینمایی بسیار مهم را به یک رویداد ارزشمندتر داخلی و خارجی تبدیل کند.

مرادی افزود: امروز یکی از پررونق‌ترین صنعت‌ها در جهان صنعت سینما است و با رونق فیلم‌ها و گسترش فضای کمی وکیفی سالن‌ها می‌توان این صنعت مهم جهانی را درکشور نیز به جایگاه واقعی خود رساند.

وی درباره عملکرد موسسه بهمن سبز در حوزه تجهیز سالن‌ها و ساخت سینما همزمان با بحران کرونا بیان کرد: درحال حاضر خوشبختانه موسسه بهمن سبز بر اساس سیاست‌های محوری حوزه هنری و نگاه ویژه‌ای که به تخصیص امکانات در شهرستان‌های کم‌برخوردار دارد بحث تجهیز سالن‌ها و ساخت سینماها را آغاز کرده است که در مرداد ماه سال جاری بخشی از این سالن‌ها همزمان با افتتاح پردیس سینمایی مهر سقز با حضور رئیس  حوزه هنری کشور و جمعی از مسئولین شاهد بودیم.

مرادی اضافە کرد: اقدامی که در اوج شیوع کرونا رقم خورد و به نوعی این موسسه این تهدید را به یک فرصت تبدیل کرد و در بسیاری از شهرهای کشور که سال‌ها فاقد سالن سینما بودند و یا سالن‌های سینمایی غیر استاندارد داشتند، صاحب سینما کرد و جهشی بسیار خوب را در افزایش سالن سرانه صندلی سینمایی در کشور رقم زد.

وی خاطر نشان کرد: به عنوان نمونه در استان کردستان تا قبل از سال ۹۸ تنها سه سالن سینمایی با ۵ سالن در شهرهای سنندج، مریوان و بیجار فعالیت داشت(که البته سینما کردستان مریوان که در اختیار بخش خصوصی است تقریبا نیمه تعطیل است) که با همکاری مدیران استانی در عرض دو سال ضمن افتتاح پردیس سینمایی مهر سقز با سه سالن سینمایی شهرستان سقز بعد از ۴ دهه صاحب سالن سینمایی شد و در شهرهای سقز و بیجار هم ظرفیت سالن‌های سینمایی افزایش پیدا کرد.

مرادی عنوان کرد: هم اکنون استان کردستان با در اختیار داشتن ۱۴ سالن سینمایی که ۱۳ سالن آن متعلق به حوزه هنری است و افزایش میانگین سرانه صندلی به دو و نیم برابر میانگین سرانه صندلی کشوری نقش مهمی در ارتقای سطح فرهنگی و هنری را برعهده گرفته است.

رییس حوزه هنری کردستان در پاسخ به این سوال که سالن‌سازی و سینماداری در شرایط فعلی باید برعهده متولیان بخش خصوصی باشد یا دولتی و این دو باید چه تعاملاتی در مسیر تحقق بیشتر اهداف این بخش داشته باشند، گفت: سینماداری یک امر تخصصی است و مستلزم حمایت‌های همه جانبه‌ای است که نیازمند بسترسازی‌های مناسب است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر در کشور بسترهای ورود جدی بخش خصوصی به امر سینماسازی مهیا نیست هرچند جذب سرمایه بخش خصوصی و ورود آنان به این عرصه بسیار مهم است. به نظر می‌رسد فراهم ساختن بسترها نیازمند عزمی جدی است و هرچه میزان تصدی‌گری دولتی کم شود و سرمایه‌گذاران با اطمینان بیشتر به بازگشت سرمایه به این عرصه ورود کنند شرایط بسیار خوبی را شاهد خواهیم بود.

مرادی ادامە داد: درحال حاضر بدون حمایت دولتی شاید شرایط برای ورود بخش خصوصی سخت باشد اما می‌توان امیدوار بود که در آینده با تشکیل کمیته‌هایی راهبردی بین بخش خصوصی و دولتی و ایجاد فرصت حضور بیشتر این بخش شاهد رونق بیشتر صنعت سینما باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که به دنبال احداث پردیس‌های سینمایی در کردستان میزان استقبال از سینما توسط مخاطبان چه تغییری کرده است، عنوان کرد: بر اساس آمار موجود و قابل دسترس در ۶ ماهی که از آغاز به کار پردیس سینمایی در سقز می‌گذرد براساس شاخص جمعیتی بیشترین میزان فروش را در سقز داشته‌ایم و خوشبختانه استقبال مردم فهیم و علاقمند این هنر بسیار چشمگیر است. در بیجار هم که قبلا با یک سالن سینمایی فعالیت داشتیم اکنون سه سالن سینمایی در حال فعالیت است و روزانه ۵ تا ۶ فیلم را در ژانرهای مختلف اکران می‌کند و جوابگوی سلیقه‌های مختلف هستیم.

مرادی اضافە کرد: در سنندج نیز پردیس سینمایی بهمن سنندج از سه سالن قبلی به ۷ سالن ارتقا پیدا کرده است و هم اکنون در طول روز ۱۲ فیلم در ساعت‌های مختلف اکران می‌شود و مخاطبین علی‌رغم مشکلات موجود ناشی از شیوع ویروس کرونا از این فیلم‌ها استقبال بسیار خوبی دارند.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص برنامه‌های آتی در جهت توسعه نمایش آثار سینمایی علاوه بر به روز رسانی تجهیزات موجود در ۱۳ سالن سینمایی در اختیار آمادگی خود را در جهت ساخت سالن سینمایی در دیگر شهرهای استان هم اعلام کرده‌ایم که در صورت حمایت مسئولان شهرستان‌ها و استانی این آمادگی را داریم که در شهرهای دیواندره، قروه، کامیاران و در مراحل بعدی با بررسی شرایط در دیگر شهرها متناسب با ظرفیت مورد نیاز در جهت احداث سالن‌های سینمایی اقدام کنیم.

 

منبع: ایسنا

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *